Tým pod vedením šéfkuchaře Pavla Pechra v restauraci, která je součástí Obecního domu, připravuje pokrmy inspirované tradičními francouzskými recepty v lehce inovované podobě. Místo klasických šneků tak dostanete ragú z jejich masa, kuřecí prso je pečené v dnes tolik populárním těstě kataifi, chuť piňa colady je přetavena v dezert postavený na sladkých nocích. Podnik se nezříká ani tuzemské kulinární tradice, v degustačním menu tak narazíte na pražskou šunku nebo grilovaného jihočeského candáta. S výběrem vhodného párování vín vám pomůže sommelier Milan Nerad nebo můžete sáhnout po některém z „vinných balíčků“, jež vždy zahrnují tři vzorky vína, a to buď z Česka, Itálie, nebo Francie.
Tento podnik přitahuje pozornost také díky překrásnému secesnímu interiéru. Stropy a stěny mají bohatou štukovou výzdobu a jsou zde geometrické ornamenty s figurálními motivy od Františka Kraumanna. Návštěvu Francouzské restaurace můžete navíc využít k tomu, abyste si zašli na komentovanou prohlídku secesní budovy Obecního domu. Během ní uvidíte i několik salonků vyzdobených Alfonsem Muchou.
Hélène