Zažijte výjimečný Štědrý večer v Praze v legendární Restauraci Obecní dům, jejíž historie sahá až do roku 1912. Tento klenot pražské secese, navržený architekty F. Kraumanem, J. Wenigem a firmou Ant. Baumgartl a syn, nabízí nejen dechberoucí interiér, ale i gastronomický zážitek hodný vánoční slavnosti.
Na Štědrý večer pro vás šéfkuchař připravil slavnostní čtyřchodové menu inspirované francouzskou kuchyní, s důrazem na sezonnost, jemnost chutí a estetickou dokonalost každého chodu.
Nechte se unést sváteční atmosférou, prvotřídním servisem a krásou místa, které právem patří mezi nejkrásnější secesní restaurace v Evropě. Vánoce v Praze tu mají chuť výjimečného zážitku.
Welcome drink
Amouse bouche
Předkrm
Carpaccio z lososa, kaviár z jesetera, křepelčí vejce, kapary, yuzu dip
Polévka
Dýňová polévka s kokosovým mlékem, zázvor, chilli, koriandr, mušle sv. Jakuba
Kalamansi sorbet
Hlavní chod
Jehněčí kotletka a plec, špenát, ostružina, omáčka z lesních plodů, ratte brambory
Dezert
Mousse dezert „šiška“ s karamelovo-griliášovou náplní, mandarinkový sorbet
Talířek vánočního cukroví
Káva a čaj
Welcome drink
Amouse bouche
Předkrm
Pěna z foie gras, kandované vlašské ořechy, jablko, calvados, brioška
Polévka
Dýňová polévka s kokosovým mlékem, zázvor, chilli, koriandr, mušle sv. Jakuba
Kalamansi sorbet
Hlavní chod
Candát na oříškovém másle, květák, mandle, kapary, šafránové beurre blanc, ratte brambory
Dezert
Mousse dezert „šiška“ s karamelovo-griliášovou náplní, mandarinkový sorbet
Talířek vánočního cukroví
Káva a čaj
Welcome drink
Amouse bouche
Předkrm
Pěna z kozího sýra s červenou řepou a karotkou, chlebový chips
Polévka
Dýňová polévka s kokosovým mlékem, zázvor, chilli, koriandr, slunečnicová semínka
Kalamansi sorbet
Hlavní chod
Krémové risotto s pravými hřiby a lanýži, parmazánové hobliny
Dezert
Mousse dezert „šiška“ s karamelovo-griliášovou náplní, mandarinkový sorbet
Talířek vánočního cukroví
Káva a čaj