Šéfkuchař Jan Punčochář patří k nejvýraznějším gastronomickým tvářím v Česku, léta bylo jeho jméno spjato s podnikem Le Terroir. Nyní můžete v barokním domku pár kroků od kostela svatého Petra opět ochutnat jeho specialitu, holuba z Anjou s mandlovou raviolou, consommé z holubích stehen, zázvorem a armagnacem. O ostatních položkách menu sám Punčochář říká, že se neřídí žádnými hranicemi – prostě vaří, co ho baví. Baví ho třeba kombinace bretaňského humra s avokádem, červenou řepou a lososovým kaviárem, carpaccio z jelena s květákem a černým lanýžem nebo dančí s petrželovými knedlíčky a špenátem. Trochu zemitější jídla naleznete na pravidelně obměňovaném poledním menu, které může tvořit třeba hustá dršťková polévka a hovězí oháňka na černém pivu. Stojí za to sledovat webové stránky Grand Cru, protože jen tak včas zjistíte, třeba že se sem na několik dní chystá michelinský šéfkuchař a bude vařit spolu s Punčochářem.

 Kde
centrum | Nové Město
 Typ zařízení
restaurace
 Kuchyně
česká | francouzská
 Cenová hladina
$$$$
Wi-fi zdarma
Bezbariérový přístup
Zahrádka
Vhodné pro rodiny s dětmi
Domácí mazlíčci
Platební karta

Za Grand Cru stojí společnost, která je jedním z největších distributorů vína v Česku. I díky tomu je vinný lístek přehlídkou vynikajících sklepů z celého světa. Krom celých lahví si tu můžete objednat z nabídky „po skleničce“, která každý týden zahrnuje několik perlivých vín, včetně těch z Champagne, a k tomu navíc pět vín červených a pět bílých.

Giulia, Avantgarde Prague
Personal tip avatar
Menu