Restaurace U Modré kachničky na Malé Straně je starší sestra podniku se stejným jménem (U Modré kachničky II) na Starém Městě. Oproti svému mladšímu sourozenci ovšem nabízí poněkud zemitější menu. Více se tu spoléhají na klasické chuťové kombinace, experimenty se dovnitř příliš nepouštějí. Společný však mají krom jména taky základ specialit podniku a tím je kachní maso. Rozhodně vyzkoušejte kachnu s ořechovou nádivkou nebo flambovaná prsíčka špikovaná sušenými meruňkami s mandlovými kroketami. Alternativou ke druhému ze jmenovaných pokrmů jsou prsa bažantí špikovaná pro změnu švestkovými křížalami. Zaznamenáníhodnou položku skýtá i nedlouhý seznam jídel bezmasých: hrachový šoulet ovoněný lanýžovým olejem je vynikající. Rozhodně si nenechte ujít dezerty, zejména dorty (schwarzwaldský a kaštanový), jsou pěknou ukázkou domácí cukrařiny.