Při pohledu na jídelní lístek Tří století jsou vidět spíš století dvě: dvacáté a to současné. V nabídce se odrážejí stopy tuzemské kulinární tradice ztělesněné domácími surovinami a moderní variace receptů z jiných evropských zemí, zejména z Itálie a Francie. Králičí stehno dostanete s uzenou slaninou, jako to dělávaly naše babičky, ovšem povýšené do sofistikovanějšího modu podušenými liškami. Jehněčí kolínko se podle letitých zvyků připravuje na bylinkách, ale netradičně ho doprovází kuskus. Telecí a kroupy by byly kombinací dosti zemitou, vyšší kuchyni z nich dělají až jedlé kaštany. Do italské kuchyně Tři století sahají zejména v případě vegetariánských jídel. Těstoviny vám nabídnou s feta sýrem a rajčátky, bramborové noky zase s karí omáčkou a pečenou zeleninou. Hezkou ukázkou prolínání tradic jsou bezpochyby polévky: hříbkový krém, staročeská kulajda a krém z červené čočky přizpůsobený místním chutím vůní majoránky.