Ačkoliv je dnes bister zaměřených na vietnamskou kuchyni plná Praha, na přelomu tisíciletí jich ve městě bylo málo, šlo je spočítat na prstech jedné ruky.

Majitel holešovické restaurace Tràng An tehdy vařil v miniaturním stánku v zapadlé uličce Pražské tržnice pro svoje krajany, kteří v okolních stáncích prodávali textil. Postupně k němu začali chodit i další zvědaví labužníci a na polévku pho a jiné lahůdky se nakonec stávala pořádná fronta. Obrovský zájem nakonec vedl majitele k radikálnímu kroku: najal si jeden z pavilonů Pražské tržnice v Holešovicích a přesunul provoz tam. K fantastickému a lehkému jídlu tak přibyla také kultivovaná místa k sezení a v létě zahrádka před pavilonem. Z bistra v punkových kulisách se Tràng An přetransformovalo nejen díky novým prostorám, ale též s pomocí sofistikovanějšího menu, kde si na svoje přijdou i vegani a ti, koho zajímají méně známé vietnamské pokrmy.

 Kde
mimo centrum | Holešovice
 Typ zařízení
restaurace
 Kuchyně
vietnamská
 Cenová hladina
$$ | $
platební karta
pet friendly
bezbariérový přístup
zahrádka
vhodné pro rodiny s dětmi
wi-fi zdarma

Jedno jídlo tu prostě ochutnat musíte. Jmenuje se bún chả a jsou to opečené kousky vepřového servírované s rýžovými nudlemi, zálivkou, bylinkami a výhonky. Lepší v Praze nenajdete.

Vendula, Avantgarde Prague
Personal tip avatar
Menu