Moc často se nestává, aby stejný restaurační koncept tak výrazně zaujal jak turisty, tak místní hosty. Lokál je ovšem onen případ. Ti první jsou nadšení z pražské šunky se smetanovým křenem, taliánů, smažáku nebo květákového mozečku, ti druzí si to samé vychutnávají s radostným pocitem nostalgie.
Do Lokálu se chodí na klasická česká hospodská jídla a co je důležité: chodí se sem bez obav z levných náhražek, omáček z prášku a otrávené obsluhy. Tanková plzeň má říz, knedlíky kynou v teple zdejší kuchyně a mají barvu po žloutku; maďarský guláš šlehne výraznou paprikovou chutí a není zahuštěn moukou.
Menu se tu průběžně obměňuje, někdy můžete mít štěstí na rajskou nebo koprovou omáčku, jindy na nudle s mákem a slepici na paprice. Vždy tu každopádně naleznete masné dobroty z vlastní produkce: přeštickou klobásu, debrecínské párky, jelito, jitrnici nebo také gothaj či tlačenku s cibulí a octem.