La Dégustation Bohême Bourgeoise

Mají jednu michelinskou hvězdičku, ale zasloužili by nejméně dvě. Ve střední Evropě není jiná restaurace, která by tak inovativně pracovala s domácí kulinární tradicí, dokázala ji pozoruhodně rozvíjet a zároveň využívala surovin z lokální produkce. K tomu je třeba připočítat také patnáct let, během kterých La Dégustation neslevila ani píď z vysoko nastavené laťky pro kvalitu ingrediencí, provedení pokrmů i obsluhy. Duší podniku je šéfkuchař Oldřich Sahajdák, který neúnavně studuje staré kuchařky, hledá zajímavé dodavatele a cizeluje sofistikovaná degustační menu. Třeba šneky dovezené z Lužických hor kombinuje s chutí fenyklu a pórku, intenzivní chuť dančího masa podtrhne švestkami a slivovicí, vepřový bok ovoní rozmarýnem. Tří- či pětichodové menu se mění podle ročního období a sommelier je páruje s tím nejlepším z tuzemských vinic či s nealkoholickými drinky.

 Kde
centrum | Staré Město
 Typ zařízení
restaurace
 Kuchyně
česká | mezinárodní
 Cenová hladina
$$$$
Wi-Fi zdarma
Bezbariérový přístup
Vhodné pro rodiny s dětmi
Platební karta

Minimum kudrlinek a přímočará chuť ingrediencí v La Dégustation odráží naturel zdejšího šéfkuchaře Oldřicha Sahajdáka. V nejlepším českém chefovi je něco trochu tajemného a také komorního. Část stolů má výhled do kuchyně, a tak máte jedinečnou možnost vidět tohoto kouzelníka v akci.

Jana, Avantgarde Prague
Personal tip avatar
Menu