Kavala

Už od roku 2005 vaří v restauraci nedaleko Královské obory Stromovky Ioannis Asarlidis řeckou kuchyni. Majitel a šéfkuchař v jedné osobě připravuje jídla stejně pestrých odstínů, v jakých je vyveden interiér. Pokud se chcete v Praze vydat za autentickými řeckými chutěmi a příslovečnou peloponéskou pohostinností, tohle je ta správná adresa. Dlouhý večer u řeckého vína dokonale doprovodí zdejší mezze. Z nich na stole vytvoříte hostinu zahrnující chobotničky dělané na víně a medu, grilované halloumi, tatarák z pečeného lilku, fritované grundle nebo třeba tradiční šneky po krétsku s červeným vínem, rajčaty a tymiánem. Asarlidis v kuchyni používá prvotřídní suroviny, ať už je to iberské vepřové, křehké hovězí wagyu nebo jemné telecí maso, které mimo jiné připravuje v pergamenovém papíře, aby v něm zůstalo maximum šťávy.

 Kde
mimo centrum | Dejvice
 Typ zařízení
restaurace
 Kuchyně
řecká
 Cenová hladina
$$ | $$$
Wi-Fi zdarma
Bezbariérový přístup
Zahrádka
Vhodné pro rodiny s dětmi
Domácí mazlíčci
Platební karta

Pokud vám jídla z Kavaly chutnají a chcete si je zkusit udělat doma, na webu restaurace najdete videorecepty tamního šéfkuchaře. Naučí vás připravovat třeba lilkový tatarák nebo krevety na jogurtu.

Marcela, Avantgarde Prague
Personal tip avatar

Mohlo by se vám také líbit

None
Gastronomické zážitkyPivo

Pivní degustace v Praze

970 CZK / osoba
main picture 8 enameling workshop prague czech republic czechia
Návštěva Prahy s dětmiCo dělat v Praze za deště?Aktivity
Avantgarde Prague doporučuje
main picture Grand tour Prague
Speciální nabídka
Pravidelné prohlídky v malých skupináchProhlídky s průvodcemVýběr Avantgarde PragueVíkend v Praze
Avantgarde Prague doporučuje
2 boat trip prague czech republic czechia
Speciální nabídka
Výběr Avantgarde PragueNávštěva Prahy s dětmiAktivity
Avantgarde Prague doporučuje

Plavba po Vltavě na malé lodičce

550 CZK
495 CZK / osoba
Menu