Nejstarší pražská restaurace zaměřená na španělskou kuchyni funguje od roku 1999 pod taktovkou manželů Nerudových. Šéfkuchařem je zde talentovaný Oscar Caceres Ruiz, který dokáže kousek od kostela Panny Marie Vítězné s Pražským jezulátkem a kousek od Maltézského náměstí vykouzlit iluzi své domoviny. Klasickou španělskou kuchyni servíruje v domáckém prostředí, kterému na útulnosti dodávají zdi v teplých barvách. Jídlem, které tu nesmíte vynechat, je paella. Můžete si dát míchanou variantu, obsahující kuřecí maso, nebo paellu s mořskými plody: mušlemi, krevetami a olihněmi. Celé jídlo má výraznou žlutou barvu po španělském šafránu, nepřehlédnete jej ani v chuti. Milovníci masa bezpochyby ocení špíz El Centro, tvořený kousky hovězího, vepřového a kuřecího masa, nebo kuřecí pepitoria podávané s mandlovou omáčkou a rýží. Ideální sladkou tečkou po španělské hostině je creme catalana s krustou zkaramelizovaného cukru na povrchu, uvnitř je skryt lahodný krém.

 Kde
centrum | Malá Strana
 Typ zařízení
restaurace
 Kuchyně
španělská
 Cenová hladina
$$$
platební karta
pet friendly
bezbariérový přístup
zahrádka
vhodné pro rodiny s dětmi
wi-fi zdarma

Kromě typických španělských jídel mají v El Centro též několik pokrmů guatemalských: marinované kuře s guacamole, kuřecí tacos se třemi druhy omáček a talíř chapín, který je výběrem guatemalských chutí.

Patrick, Avantgarde Prague
Personal tip avatar
Menu