Tenhle podnik vznikl díky lásce pražských bohémů k vínu. Několik renomovaných umělců (filmaři, fotograf, designér a jiní) se původně skládalo na drahé lahve francouzských vín, které si nemohli dovolit, ale velice po nich toužili. Později si otevřeli v centru Prahy malou vinárnu s názvem Bokovka, kam chodili se svými přáteli. Vydrželo jim to několik let, až po různých peripetiích Bokovka zmizela.

K radosti českých bohémů i milovníků zahraničních vín se legenda otevřela v roce 2014 na novém místě, v ulici Dlouhá, což je nyní snad nejlepší gastronomická tepna Prahy. Bokovku najdete v ošumělém dvorku. Interiér podniku chytře těží z celkové oprýskanosti okolí a ještě ji zdůrazňuje, a to sofistikovaně, designově – není to sbírka zašlých seslí, nýbrž místo, kde najdete profesionální sommeliérský servis a chic atmosféru.

Nevaří tu, ale k vínu si můžete dát některý ze skvěle vybraných sýrů nebo třeba sardinky.

 Kde
centrum | Staré Město
 Typ zařízení
víno
 Cenová hladina
$$$$
platební karta
pet friendly
bezbariérový přístup
zahrádka
vhodné pro rodiny s dětmi
wi-fi zdarma

Bokovka je napojena na podniky z vyhlášené sítě Ambiente. Prodávají tu proto poukázky na akce do spřízněných podniků. Velice zajímavá je Škola čepování Lukáše Svobody. Naučíte se čepovat jako mistři, zjistíte, jak udělat klasické české varianty točeného piva jako hladinku, šnyt, mlíko, řezané… a vyškolíte se v pivní historii.

Vendula, Avantgarde Prague
Personal tip avatar
Menu