U Cedru

Nedávno rekonstruovaný interiér v docházkové vzdálenosti od Traubovy vily kombinuje orientální prvky a usedlý středoevropský styl. Ornamentální vzory dekorují svítidla a bar, zbytek prostoru tvoří víceméně jednobarevné plochy.

O poznání pestřejší než prostor je menu. Výrazné libanonské koření asi nejlépe sluší jehněčímu, ať už je to v podobě grilovaných kotletek, kebabu dochuceného petrželí nebo drobných klobásek makanek. Výrazně méně kořeněné jsou pokrmy z drůběžího masa. To je skoro pokaždé marinované ve směsi česneku a citronové šťávy a díky tomu netrpí obvyklou a problematickou suchostí, jež je mu vlastní. Za vyzkoušení stojí třeba ferrous mishwi, půlka kuřete, která se nejprve vykostí, pak nechá marinovat a nakonec ogriluje. V kombinaci s osvěžující omáčkou je to skvělá večeře pro teplejší měsíce v roce. Místo hranolků, které se v Cedru servírují k nejednomu jídlu, si k ferrous mishwi raději objednejte opečený libanonský chléb.

 Kde
mimo centrum | Bubeneč
 Typ zařízení
restaurace
 Kuchyně
mezinárodní
 Cenová hladina
$$$
Wi-Fi zdarma
Bezbariérový přístup
Zahrádka
Platební karta

Z předkrmové sekce menu si můžete poskládat celou libanonskou hostinu: najdete tu všechno od lilkových specialit až po restovaná játra a taštičky lahmi.

Jan, Avantgarde Prague
Personal tip avatar
Menu