Šéfkuchař a majitel restaurace Jan Kracík si vybral jako svůj erbovní pokrm pot-au-feu: jedno z nejklasičtějších jídel francouzské kuchyně. A k francouzské klasice směřuje i většina ostatních položek na menu. Na jídelním lístku naleznete foie gras s ovocným chutney, kozí sýr s lilkem i kombinaci telecího brzlíku a smržů. V kuchyni používají hlavně tradiční francouzské postupy a část ingrediencí si nechávají vozit přímo ze země, z níž čerpají kulinární inspiraci. Nepřekvapí tedy, že kuřecí maso pochází ze slavných chovů z Bresse. Tamní drůbež má nejen dokonalou chuť, ale též barvy francouzské trikolory: bílé peří, rudý hřebínek a modré pařátky. Striktně francouzským směrem je orientován též vinný lístek: vyberete si jak z několika ročníků Châteauneuf-du-Pape z údolí Rhôny, tak ze slavných sklepů Bordeaux. Nechybí Château Margaux, Château Latour, Château Lafite Rothschild ani Château Cheval Blanc.

 Kde
centrum | Staré Město
 Typ zařízení
restaurace
 Kuchyně
francouzská
 Cenová hladina
$$$$
Wi-fi zdarma
Bezbariérový přístup
Zahrádka
Vhodné pro rodiny s dětmi
Domácí mazlíčci
Platební karta

Pot-au-feu si můžete ve stejnojmenném podniku objednat buď jako předkrm podobnější polévce, nebo v hutnější verzi jako hlavní chod, kde je hovězí kombinováno s foie gras a omáčkou ravigote s jejím typickým kerblíkovým aroma.

Jan, Avantgarde Prague
Personal tip avatar
Menu