Bistro spadá do rodiny gastronomických podniků Riccarda Lucqueho. Tenhle temperamentní Ital začal v Česku vařit na vysoké úrovni, ještě když byl místní kulinární byznys v plenkách. Dnes se krom prvotřídních restaurací La Finestra a Aromi soustředí na místa, kde se hosté mohou najíst dobře a rychle.

La Bottega Linka má lehce industriální charakter, přiznané technické prvky dávají interiéru šmrnc. Pod odhalenými dráty a žárovkami bez krytů se podávají opulentní snídaně s domácími croissanty a farmářskými vejci, později během dne též obědy, během nichž v nabídce nikdy nechybí chutné těstoviny. Mezi oblíbené položky stálého menu patří sofistikované variace na risotto a také čerstvé plody moře. Silnou stránkou tohoto bistra jsou i sladkosti, je skoro nutné zkusit zdejší čokoládový fondant.

Zajímavostí a jedním z lákadel restaurace je pec na dřevěné uhlí X-Oven. Ta dosahuje teploty až 400 °C a umožňuje přípravu masa, ryb a zeleniny se zachováním autentických chutí a vůní. Tenhle podnik je ideálním místem, kde si dát rychlý oběd ze špičkových surovin.

 Kde
centrum | Nové Město
 Typ zařízení
bistro
 Kuchyně
italská
 Cenová hladina
$$$
Wi-fi zdarma
Bezbariérový přístup
Zahrádka
Vhodné pro rodiny s dětmi
Domácí mazlíčci
Platební karta

Do podniku La Bottega Linka táhne labužníky mimo jiné altamurský chleba. Jméno nese po městečku v jihoitalské Apulii a připravuje se z krupice, která se jinak používá spíš na těstoviny. Má výrazně křupavou kůrku a jeho střída je nažloutlé barvy.

Ana, Avantgarde Prague
Personal tip avatar
Menu