Ostřílené návštěvníky restaurací, kteří jsou zvyklí na distingované stolování s bílými ubrusy až po zem, Sansho možná zarazí svou neformálností. Prostor hosté sdílejí u dlouhých stolů, atmosféra je uvolněná a nenucená.

Pokrmy na jídelním lístku se inspirují hlavně asijskou kuchyní, suroviny se ovšem šéfkuchař Paul Day snaží brát co nejvíce od zdejších farmářů. Základ menu tvoří zejména místní maso zpracované podle zásady „od čumáčku po ocásek“. Šéfkuchař jednoduše pracuje se všemi částmi zvířete. Vznikají tak neotřelé asijsko-české kombinace jako meloun s bůčkem z přeštického vepře, kambala na páře s vývarem z prasečích nožiček, přeštický bůček s ústřicemi či husí maso s dužninou chlebovníku.

Sansho je výjimečné tím, že kuchyni vede muž s fantazií, ale zároveň i letitými zkušenostmi řezníka a šéfkuchaře. Jeho nápady tak nejsou náhodnými pokusy, ale propracovanými a fungujícími kreacemi, které osloví zkušeného gurmeta i labužníka začátečníka.

 Kde
centrum | Nové Město
 Typ zařízení
restaurace
 Kuchyně
asijská
 Cenová hladina
$$$ | $$$$
Wi-fi zdarma
Bezbariérový přístup
Zahrádka
Vhodné pro rodiny s dětmi
Domácí mazlíčci
Platební karta

Sansho je jedním z pražských držitelů michelinského ocenění Bib Gourmand. Nejlepší způsob, jak se prochutnat jídelním lístkem, u něhož inspektoři věhlasného bedekru už několikátý rok oceňují kombinaci vysoké kvality a rozumné ceny, je degustační menu o šesti chodech obměňované podle sezony.

Alicia, Avantgarde Prague
Personal tip avatar
Menu