Šéfkuchař Zdeněk Pohlreich je synonymem a zárukou kvality. Železnou rukou vládne nejen ve svých televizních pořadech, ale i ve vlastních kuchyních, k nimž před časem přibylo bistro Next Door. Prostor otevřený do kuchyně od začátku zamýšlel jako výkladní skříň české kuchyně a téhle noty se jídelní lístek víceméně drží. Jako specialita šéfkuchaře se tu proto podávají ledvinky připravované s hořčičnou omáčkou a kapustou, druhou zemitou variantou jsou dršťky na uzené paprice, k nimž Pohlreich posílá na stůl majoránkovou buchtu. Next Door patří k těm místům, kam je možné vzít jak konzervativní příbuzné, tak zahraniční návštěvníky toužící poznat českou kuchyni. Samozřejmě se sem můžeme vypravit i sami, abychom uspokojili chuťovou nostalgii. Svíčková, kachní stehno se zelím i telecí řízek s bramborovou kaší jsou krásně provedené. Méně tradiční kombinaci představuje třeba maso z jelena s bezinkovou omáčkou a špeclemi nebo selečí líčka, která Pohlreich dělá na černém pivě s bazalkovým zelím.

 Kde
centrum | Nové Město
 Typ zařízení
restaurace
 Kuchyně
česká
 Cenová hladina
$$$
Wi-fi zdarma
Bezbariérový přístup
Zahrádka
Vhodné pro rodiny s dětmi
Domácí mazlíčci
Platební karta

Vegetariánská část menu potěší každého, komu se ježí vlasy při pohledu na obvyklou nabídku smažáku nebo salátu. Vyzkoušejte v Next Door hříbkové soufflé, čočku se ztraceným vejcem nebo tarte tatin z červené řepy. Zklamaní nebudete ani v jednom případě.

Jana, Avantgarde Prague
Personal tip avatar
Menu