Při pohledu na jídelní lístek Tří století jsou vidět spíš století dvě: dvacáté a to současné. V nabídce se odrážejí stopy tuzemské kulinární tradice ztělesněné domácími surovinami a moderní variace receptů z jiných evropských zemí, zejména z Itálie a Francie. Králičí stehno dostanete s uzenou slaninou, jako to dělávaly naše babičky, ovšem povýšené do sofistikovanějšího modu podušenými liškami. Jehněčí kolínko se podle letitých zvyků připravuje na bylinkách, ale netradičně ho doprovází kuskus. Telecí a kroupy by byly kombinací dosti zemitou, vyšší kuchyni z nich dělají až jedlé kaštany. Do italské kuchyně Tři století sahají zejména v případě vegetariánských jídel. Těstoviny vám nabídnou s feta sýrem a rajčátky, bramborové noky zase s karí omáčkou a pečenou zeleninou. Hezkou ukázkou prolínání tradic jsou bezpochyby polévky: hříbkový krém, staročeská kulajda a krém z červené čočky přizpůsobený místním chutím vůní majoránky.

 Kde
centrum | Malá Strana
 Typ zařízení
restaurace
 Kuchyně
mezinárodní
 Cenová hladina
$$ | $$$
Wi-fi zdarma
Bezbariérový přístup
Zahrádka
Vhodné pro rodiny s dětmi
Domácí mazlíčci
Platební karta

V oblasti kolem Karlova mostu je podnik Tři staletí výjimečný rozumnými cenami za dobrou kvalitu jídla. Zároveň je menu tak rozmanité, že si tu vybere úplně každý.

Ana, Avantgarde Prague
Personal tip avatar
Menu