Kolik špejlí vám zůstane na talíři, tak vysoký je váš účet – na tomhle principu založilo bistro Špejle svůj koncept. Každá špejle představuje v účtu čárku za devětadvacet korun (něco málo přes 1 euro), jinak se počítají jen nápoje.

Prostor za vchodovými dveřmi zve k vitríně se studenými lahůdkami. Plátky bagety jsou obložené domácím vajíčkovým salátem nebo španělskou šunkou jamon serano. Sousedí s nimi francouzské quiche či tlačenkový salát. Prosklený pult po chvíli zahýbá do pravého úhlu, kde slané přechází ve sladkou sekci, a o pár schodů výš potom můžete vybírat z nabídky teplých chuťovek na špejli: burgerů, pikantních klobásek domácí výroby nebo třeba špejlové variace na vepřo knedlo zelo.

Špejle má široký výběr vína, pro milovníky piva mají přichystanou jednu pípu s rotující nabídkou a druhou, kde se čepuje jejich vlastní nefiltrované a nepasterizované pivo. To se skvěle hodí nejen k výše zmíněnému vepřovému se zelím, ale též ke kachnímu masu, které je zavinuto do bramborové lokše.

 Kde
centrum | Nové Město
 Typ zařízení
bistro
 Kuchyně
česká | mezinárodní
 Cenová hladina
$$ | $
Wi-fi zdarma
Bezbariérový přístup
Zahrádka
Vhodné pro rodiny s dětmi
Domácí mazlíčci
Platební karta

Spolumajitelem Špejle je známý pražský barman Václav Vojíř. I díky tomu najdete v menu pozoruhodnou tabulku, kde na deset toniků připadá dobrá dvacítka ginů. Dvojice můžete míchat dle libosti. Největším špekem mezi giny je model od firmy Žufánek, připravený na zakázku pro Vojířův tým ze čtrnácti bylin.

Patrick, Avantgarde Prague
Personal tip avatar
Menu