Perla Staroměstského náměstí a výjimka mezi všudypřítomnými předraženými pastmi na turisty. Vysloveně povedené jídlo za přijatelné ceny na té nejlepší pražské adrese. Zdejší šéfkuchař David Kalina má talent pro zemitou českou kuchyni a jeho skromnost a střídmý pohled na svět dělají Mincovnu tím, čím je. Když sestavuje menu, nesnaží se hostům vnucovat svůj koncept a představy o jídle, ale naslouchá jejich přáním. Také se striktně nedrží žádného z módních gastronomických trendů. Snad jediný, který můžeme na menu zachytit, je inklinace k lokálním surovinám: na konkrétního dodavatele odkazuje šumavský pstruh nebo hovězí ze Seletic, z něhož se připravují guláš i klobásky. V Mincovně je jídlo poctivé, což rozhodně není myšleno jako fráze. Ve zdejší bramboračce stojí lžíce a polévka voní po houbách, jako by ji připravila vaše babička. Je skoro zázrak, že v samém centru Prahy takový podnik vznikl.

 Kde
centrum | Staré Město
 Typ zařízení
restaurace | pivo
 Kuchyně
česká
 Cenová hladina
$$ | $$$
Wi-fi zdarma
Bezbariérový přístup
Zahrádka
Vhodné pro rodiny s dětmi
Domácí mazlíčci
Platební karta

Z dezertů určitě vyzkoušejte štrúdl. Vyniká totiž taženým těstem, rozinkami a vlašskými ořechy, které ruší jednolitou hmotu nastrouhaných jablek. Krom toho domácí vanilková zmrzlina, kterou ke štrúdlu dostanete, také stojí za to. Důvodů, proč si štrúdl objednat, je zkrátka dost.

Jan, Avantgarde Prague
Personal tip avatar
Menu