Momentálně nedostupné

Šéfkuchař Miloslav Pišťáček připravuje v podniku pod pražským Petřínem hlavně pokrmy inspirované středomořskou kuchyní. Menu má však taky českou sekci, kterou tvoří čtyřlístek – staročeský guláš, líčka na červeném víně, vepřové koleno na černém pivě a konfitovaná kachna s červeným zelím. Středomoří zastupuje na jídelním lístku několika druhů těstovin a risotta, ryb i mas na bylinkách. Za ochutnání rozhodně stojí telecí steak na mateřídoušce, saltimbocca s parmskou šunkou a šalvějí nebo rolované králičí stehno s pancettou. Pro milovníky francouzských palačinek je připravena široká nabídka slaných galettes, včetně opulentních kombinací jako chorizo a ementál, parmská šunka a crème fraîche nebo grilované bavorské klobásky s brie, vejcem, žampiony a sušenými rajčaty. Sladké palačinky můžete také volit s rozličnými náplněmi, na přání vám je oflambují likérem Grand Marnier nebo Cointreau. Čistý stůl vyniká přívětivou obsluhou, chutnými a jednoduchými pokrmy a pohostinnou atmosférou.

 Kde
mimo centrum | Smíchov
 Typ zařízení
restaurace
 Kuchyně
středomořská
 Cenová hladina
$$$
Wi-fi zdarma
Bezbariérový přístup
Zahrádka
Vhodné pro rodiny s dětmi
Domácí mazlíčci
Platební karta

Na nápojovém lístku najdete kromě obvyklých položek taky lákavou nabídku ciderů. Z těch českých můžete vyzkoušet třeba ašskou značku Rossbach nebo Tátův sad, z britských je tu nejstarší anglický cider Aspall, jehož tradice sahá až do roku 1728. Francouzskou výrobu zastupuje bretaňský Le Brun.

Jan, Avantgarde Prague
Personal tip avatar
Menu