Jídelní lístek Bistra 19 se mění ze dne na den. Pokaždé je v nabídce polévka, dvě hlavní jídla a něco sladkého. Ceny jsou mírné, v těsné blízkosti Národního divadla doslova nebývalé. Polední menu tu vyjde na nějakých 160 korun i s polévkou a dezertem.

Nabídka jde napříč mezinárodní kuchyní, polévky se pohybují od tradiční české zelňačky ovoněné kolečky klobásy a ukrajinského boršče přes hladký květákový nebo batátový krém až po exotičtější kombinace, jako je červená čočka a kokosové mléko. Často se na jídelním lístku objevují těstoviny, většinou v nějaké jednoduché kombinaci se dvěma třemi dalšími surovinami: gnocchi s pestem, fettuccine s čekankou, zeleninové lasagne… Zkrátka nepřijdou ani milovníci pomalu připravovaných jídel, jako jsou rozličná ragú, zvolna dušené hovězí či karí.

Jídlo svojí jednoduchostí a rozmanitostí kopíruje interiér Devatenáctky, který má švih a svěžest. Bistro je rodinný podnik: vedou ho Kristina a Rudolf Netíkovi ve spolupráci s tatínkem paní Kristiny.

 Kde
centrum | Staré Město
 Typ zařízení
restaurace | bistro
 Kuchyně
mezinárodní
 Cenová hladina
$$ | $
Wi-fi zdarma
Bezbariérový přístup
Zahrádka
Vhodné pro rodiny s dětmi
Domácí mazlíčci
Platební karta

Tenhle podnik je rozkročen mezi bistro a obchod, konávají se zde též gastronomické kurzy a na zdech se obměňují výstavy. Na regálech obchodu najdete práce českých i mezinárodních designerů. Z místních jmen tu natrefíte na objekty oceňovaného Jiřího Pelcla, ze zahraničních umělců je zastoupen třeba Brit Tom Dixon.

Marcela, Avantgarde Prague
Personal tip avatar
Menu