Na jídla do Bistra 8 vás na sociálních sítích budou lákat profesionální fotky. O dobrou prezentaci podniku se stará spolumajitelka podniku Iva Jakešová, která je zároveň novinářka zaměřená na gastronomii. Do podniku, jehož okna zdobí květináče s bylinkami, se chodí už od snídaní, které můžou mít podobu vajec Benedikt připravených z vajíček z Polabí, ale taky pohankové kaše či domácích koblih. Na oběd můžete často vybírat z jídel inspirovaných Asií, ať už je to sushi talíř z rýže a ryb, indonéské satay či korejský bibimbap. Čas od času tu však dostanete i slovenské halušky s brynzou nebo českou klasiku, včetně vánočního kuby. Mezi zdejší erbovní pokrmy patří vepřo knedlo do ruky: pomalu pečený bůček ochucený omáčkou hoisin servírovaný s nakládanou zeleninou v knedlíčku. Bistro 8 je bez obsluhy, jídlo se objednává u pultu, kde během čekání můžete vybírat mezi domácími dorty nebo volit z limonád. Mají tu totiž jak limonády klasické, tak takové, které mají díky fermentaci nakyslou chuť.

 Kde
mimo centrum | Holešovice
 Typ zařízení
bistro | káva & čaj
 Kuchyně
mezinárodní
 Cenová hladina
$$
Wi-fi zdarma
Bezbariérový přístup
Zahrádka
Vhodné pro rodiny s dětmi
Domácí mazlíčci
Platební karta

Populární kříženec bistra a kavárny si zakládá nejen na nabídce menu, ale též na kulturním programu. Na zdech se pravidelně obměňují vystavované obrazy, svoje práce tu vystavoval třeba výtvarník Josef Bolf. Některé večery jsou zase vyhrazené hudbě. Ta je většinou sladěna s nějakým konkrétním drinkem či jídlem. Třeba k houslovo-kytarovému duu se servírovaly sklenice s mimosou z hruškového moštu.

Šárka, Avantgarde Prague
Personal tip avatar
Menu