V prostorách hotelu Alcron, který je umístěn nedaleko pasáže Lucerna, se pokrmy na úrovni podávají už od roku 1932. I dnes patří restaurace mezi pražskou elitu, od roku 2013 drží jednu z českých michelinských hvězdiček. Šéfkuchař Roman Paulus, který v minulosti vařil třeba v londýnském Savoyi, zde sestavuje menu zakládající si na sofistikovanosti.

Alcron patří k pražským restauracím, kam se rozhodně vyplatí jít na ryby nebo mořské plody. Ty jsou ostatně nedílnou součástí degustačního menu. Čeká vás na něm humří bisque s pošírovaným žloutkem, treska s kuskusem a pyré z červených paprik, chobotnice s chorizovou emulzí, ceviche ze svatojakubských mušlí nebo pečená langustýna s celerem.

K jemnému bílému masu se dá dobře vybrat z nabídky bílých vín. Sommelier Alcronu má ve sklepě mimo jiné i české autentistické lahve: třeba tramín od Jaroslava Osičky nebo veltlínské zelené od Milana Nestarce.

 Kde
centrum | Nové Město
 Typ zařízení
restaurace
 Kuchyně
francouzská | mezinárodní
 Cenová hladina
$$$
Wi-fi zdarma
Bezbariérový přístup
Zahrádka
Vhodné pro rodiny s dětmi
Domácí mazlíčci
Platební karta

Součástí hotelu Alcron je nejen michelinská restaurace, ale též její sesterská La Rotonde vyzdobená ve stylu art deco, která se v létě rozrůstá o letní terasu. O víkendech se sem chodí na jeden z nejpopulárnějších brunchů ve městě.

Jana, Avantgarde Prague
Personal tip avatar
Menu