main picture 1 tourist traps in prague czech republic czechie

Pražské pasti a lákadla na turisty

Tak jako ve všech vyhledávaných turistických destinacích i v Praze číhá na návštěvníky spousta nástrah, kterým je dobré se vyhnout.

Muzeum středověkých mučicích nástrojů v Praze

Muzeum mučicích nástrojů se nachází snad v každé evropské metropoli. Není tedy divu, že na něj narazíte i v Praze. To „naše“ nabízí k vidění nevelké množství rekvizit od plastových kostlivců přes popravčí nástroje či pásy cudnosti až po drtiče hlav a další bezpochyby „zajímavé“ předměty. Doporučujeme vám se této nekvalitní, avšak drahé atrakci vyhnout, samozřejmě pokud nejste fanoušky lacině vyhlížejících napodobenin.

Toto monstrózní muzeum, jak tomu bohužel u muzeí podobného ražení bývá, nemůžete minout – narazíte na něj na Starém Městě hned u ústí Karlova mostu, ale i v Celetné ulici.

Muzeum sexuálních pomůcek a hraček

Když se vydáte ze spodní části Václavského náměstí křivolakou Melantrichovou ulicí na Staré Město, úplně na konci této ulice si určitě všimnete třípatrového Sex Machines Museum. Kolemjdoucí jsou lákáni dovnitř s tím, že jim budou představeny nejen staré sexuální zvyky, ale především různé druhy starožitných i moderních erotických přístrojů a pomůcek. Vstupné je 250 Kč, tedy přibližně 10 EUR. Za stejnou cenu se přitom můžete vypravit na Pražský hrad – který můžete mimo jiné navštívit s jedním z našich česky hovořících průvodců. Klasická vstupenka na malý okruh Pražského hradu bez výkladu zahrnuje vstup do katedrály svatého Víta, Zlaté uličky, baziliky svatého Jiří a Starého královského paláce.

V Melantrichově ulici se raději ani nezastavujte a spíše se vydejte poznávat krásy hlavního města.

Muzeum voskových figurín v Praze

Muzeum voskových figurín je dalším místem, kterému je lepší se za normálních okolností vyhnout. Obzvlášť v Praze, kde je tolik jiných krásných památek k vidění. Trávit čas v tomto místě považujeme za promrhaný čas.

Muzeum čokolády v Praze

Není náhodou čokoláda belgickou nebo švýcarskou specialitou? Proč tedy poznávat historii kakaa a čokolády právě v Praze? Pokud chcete ochutnat pravé české speciality, stavte se raději v cukrárně a dejte si nějaký pořádný český zákusek, jako třeba indiánka , laskonku či větrník . Výběr těch nejlepších podniků jsme umístili i na naše stránky do kategorie pražské kavárny a cukrárny.

Thajské masáže v Praze

Thajských masážních salonů si při procházkách pražským centrem nelze nevšimnout. Dlouhé řady masážních křesel střídají akvária s „rybí pedikúrou“ postavená do výlohy. Stačí jen ponořit nohy do akvária a hejno rybiček se pustí do práce. Jak kouzelné představení pro všechny kolemjdoucí, kteří do Prahy přijeli – a o tom žádných pochyb! – hlavně kvůli tomu, aby se mohli při procházce Starým Městem pokochat pohledem na cizince, který si nechává ožírat nohy rybičkami. Pokud by vás však z nekonečných toulek Prahou popadla únava vyžadující odbornou péči o tělo i ducha, doporučujeme vám raději navštívit některé z námi ověřených SPA a dopřát si opravdovou relaxaci.

Pražské obchody se suvenýry

Hledání ideálního dárku pro blízké nemusí být procházka růžovým sadem. To je také jedním z důvodů, proč se nakonec všichni uchylujeme k tomu nejhoršímu. Buď spoléháme na duty-free zónu na letišti, anebo se ještě na poslední chvíli vydáme do obchodů se suvenýry. Takových je nejvíce v Karlově ulici, která vede ze Staroměstského náměstí přímo na Karlův most. Pokud si ovšem nechcete z Prahy přivézt tričko s nápisem „Czech Me Out“ nebo ruskou matrjošku (nejsme přece v Moskvě, ale v Praze, v hlavním městě České republiky), pokuste se těmto obchodům vyhnout.

Námi vybrané adresy naleznete zde.

Restaurace v Praze

Pojem „service is not included“ jsme již zmínili v článku věnovaném spropitnému v Praze.

Některé restaurace, které se nachází v centru Prahy, se pokouší navýšit účet svých hostů zaúčtováním poplatku za příbory (anglicky „cover charge“).

Při výběru místa k posezení vám doporučujeme vyhnout se hlavním turistickým trasám, zejména podnikům na Staroměstském nebo Václavském náměstí, kde ceny mohou být až dvojnásobné a obsluha mizerná. Pokud máte chuť na šálek kávy, půllitr piva anebo dobře připravené místní speciality, vyplatí se zabrousit do méně frekventovaných postranních uliček. Zde naleznete několik míst, která doporučujeme.

Restaurace ve všední dny v době obědů nabízejí polední menu za příznivé ceny (obvykle kolem 130 Kč / přibližně 5 EUR). Polední menu jsou určena převážně místním, a jsou tudíž jen velmi zřídka přeložena do angličtiny.

Mohlo by se vám také líbit:
Menu